For mange er det å få de aller største fiskene som er å oppdrive på kroken en glede i seg selv, og jo større fisk jo bedre. Da er det naturlig å tenke at jo lenger ut man drar på sjøen, jo større fisk er mulig å få. Og dette er til en viss grad sant. Det er riktignok ikke helt slik at størrelsen blir større jo lenger ut man drar med båt, men de største fiskene er som oftest utenfor fjordene.

Med en god båt som kan ta deg et stykke utenfor skjærgården har man muligheten til å hekte på en av de virkelig store fiskene som Norge har å tilby. Det er selvsagt viktig å tenke sikkerhet i farvann med mulighet for høy sjø, og både redningsvester og solide båter med godt elektronisk utstyr er helt essensielt.

Og jo lenger bort fra brygga man drar, og jo større sannsynligheten for storfisk blir, jo mer solid utstyr bør man ha. Enten man er på skreifiske nord i Norge og skal hale opp 30-40 kilos torsk eller man er andre steder og får på storseien, langen eller det som større er, så må man ha både stang, snelle og snøre som tåler påkjenningen.

Her hos oss vil du finne gode stenger til bruk ved havfiske under utvalget av havfiskestenger kombinert med en god havfiskesnelle, og så er det selvsagt greit med en sene som tåler de virkelig tunge dragene. En fiskeharpe med gummimakk er ofte nyttig å ha, men en kan også bruke et fiskehjul til å dra opp storfisken. Av søkker ville vi ha gått for de aller tyngste slik at det tar kort tid for at krokene dine er nede der hvor de skal være. Pilk eller jigg er en naturlig del av havfiskerens utvalg innen fiskeutstyr, og det samme er en solid klepp eller håv slik at en får fisken enkelt over rekka uten at en selv ramler i vannet. 

Lykke til og skitt fiske!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies)
. Vi bruker informasjonskapsler for blant annet å tilpasse innhold, for å analysere trafikk, og for å forbedre tjenesten på nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler i tråd med personvernbestemmelsene.