Alle som får, arver eller skal kjøpe et våpen i Norge må ha gyldig våpentillatelse fra politiet. Det er ikke vanskelig å få så lenge en har en god nok grunn til å besitte våpen, og at man ikke er altfor velkjent i de sikreste rommene i de innerste korridorene på politikammeret.

Man må være over 18 år for de vanligste jaktvåpnene, og også over 21 år om man ønsker å skaffe seg håndvåpen. Det er riktignok gjort unntak for 16- og 17-åringer dersom man er aktiv i skyteklubb eller har bestått jegerprøven.

Våpentillatelsen kan man søke om på politiets nettsider, og bør normalt være relativt raskt i hende om ikke det er stor pågang av søkere når du skal søke.

Man kan søke om tillatelse til å eie flere våpen, og spesielt innen jakt hvor det ofte er vanlig å bruke forskjellige våpen til forskjellig type jakt, kan man ha opptil seks fullverdige våpensett så lenge man kan dokumentere behovet.

Det å eie et våpen er et stort ansvar, og man forstår lett hvilke potensielle konsekvenser uvettig våpenbruk kan medføre. En viktig del av det å eie et våpen og tilhørende ammunisjon er da selvsagt at det skal oppbevares og behandles korrekt. Det er et krav at våpen skal oppbevares i et godkjent våpenskap, og vårt utvalg av slike våpenskap vil dekke de fleste behov.

I tillegg heter det at man under midlertidig oppbevaring (altså når man er på jakt) også skal sørge for at våpenet er under forsvarlig tilsyn og at det er tildekket under frakt. Det er derfor både lovpålagt og viktig med et godt våpenfutteral eller våpenkoffert.

Har man fått innvilget våpentillatelse så beholder man som regel dette livet ut – så lenge man beholder sine normale fulle fem og ikke tar våpenet med seg inn i nærmeste bank…

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies)
. Vi bruker informasjonskapsler for blant annet å tilpasse innhold, for å analysere trafikk, og for å forbedre tjenesten på nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler i tråd med personvernbestemmelsene.