Browning B525 Game Norway 12/76 - 71cm
Browning B525 Game Norway 12/76 - 71cm
Browning B525 Game Norway 12/76 - 71cm
Browning B525 Game Norway 12/76 - 71cm

Browning B525 Game Norway 12/76 - 71cm

Browning B525 Game Norway 12/76 - 71cm

På lager
kr 31,990.00
Inklusive MVA

 

.

Browning B525 Game Norway 12-76 71cm er klassikeren i særnorsk utgave, og er den mest solgte av Browning sine hagler i Norge.

.

Femte generasjon av den legendariske B25, verdens mest driftssikre haglekonstruksjon.

Back-bored løp og Invector Plus-choker gir jevnere skuddbilder og høyere utgangshastighet.

Skjefte i oljer grade 2 valnøtt.

Inflex II kolbekappe for effektivt rekylopptak og enkel regulering av lengde.

Kommer med reimfester og automatsikring.

Leveres i koffert.

71 cm løp.

Mål: 36-56-375

Vekt: 3,3 kg.

.

Browning - et naturlig valg

Hagleskyting skjer raskt og intuitivt. Ofte uten forvarsel og alt må klaffe. Byttet skal klareres, sikring skal av, målet skal finnes på kornet, hagla finne veien til skulderen, avstand vurderes, forsprang legges inn, avtrekker trykkes inn og viltet følges i skuddet. Alt i løpet av et drøyt sekund!

Da er det viktig at hagla og jegeren er «ett». Det tar tid og trening. Aller best er det nok om du har samme hagle hele livet. Velger du en Browning O/U vet du at du har den beste hagla som finnes, ikke bare i dag, men resten av livet ditt.

Historikken

Brownings O/U ble oppfunnet i 1925 og er snart 100 år senere fortsatt ledende både når det gjelder pålitelighet, robusthet og yteevne. Et fantastisk valg for en ung jeger med et langt liv som jeger foran seg.

Alle Brownings O/U hagler bygger på John M. Brownings geniale konstruksjon fra 1925 – Brownings B25. Grunnkonstruksjonen er i praksis uendret siden, og er i dag den mest kompromissløse og gjennomprøvde haglemekanisme noensinne. Når toleranser og tilpasninger, materialkvalitet og finish, teknologi og ytelse er på samme uovertrufne nivå, setter det Browning sine over/under-hagler i en særstilling ingen andre forunt.

Hengslebolt

Hengslebolten er selve fundamentet i alle brekkvåpen. Det er den som holder løp og låskasse sammen. Mens de fleste konkurrenter har to korte tapper skrudd inn fra hver side i låskassen, har Browning en gjennomgående massiv hengslebolt av sterkeste stålkvalitet. Bolten er solid forankret og understøttet i det som trolig er markedets sterkeste låskasse og gjør dermed fundamentet på en Browning i praksis uslitelig.

Låsebolt

Låseboltens oppgave er å holde løpet lukket under skuddløsningen. Hver gang en patron avfyres, utløser dette et trykk på om lag 1000 bar (1000 kg/cm2). Med slike voldsomme eksplosjoner noen centimetere fra hodet er det betryggende å ha markedets sterkeste låsebolt. Browning benytter en massiv låseblokk som glir med full støtte mot undersiden av låskassen og griper direkte inn i et gjennomgående spor i pipeblokka. Alt er perfekt tilpasset ved hjelp av merkefarge slik at du har 100% inngrep. Dette gjør i praksis låsebolten tilnærmet uslitelig.

Låseflater

I motsetning til en del andre produsenter, tilpasser Browning alle kontaktflater mellom pipeblokka og låskasse manuelt ved hjelp av farge. Dette gir en helt annen følelse av fasthet og styrke, og skiller en Browning O/U kraftig fra konkurrentene når den har fått noen tusen skudd på nakken. Brownings geniale konstruksjon har også en ekstra låseklakk som både sikrer en allerede overdrevent sterk låseflate, og den gir også en ekstra sikkerhetsklakk om det utenkelige skulle skje.

Ejektorer

Hos omtrent alle produsentene settes det inn en enkel og rimelig fjær bak utdragerne kombinert med en utløsermekanisme, mens Browning har en grunnleggende forskjellig og betydelig mer konsistent løsning. Forskjeftet er utstyrt med kraftige hammere som hamrer ut tomhylsene på riktig tidspunkt. Dette er en løsning som er mer kostbar å lage, men som er betydelig sterkere og mer driftssikker.

Tilpasning og finish

Det er ikke uvanlig å finne utmerket finish og tilpasninger på hagler priset over 100.000,-, men på våpen for folk flest er dette typisk områder det kuttes mye i. Slikt arbeid er nitidig og krevende, og derfor svært prisdrivende. Browning sin fabrikk i Kochi har en forbilledlig kombinasjon av system, struktur og arbeidskultur som gjør at man oppnår et nivå på dette arbeidet skyhøyt over det man normalt kan forvente på disse prisnivåene.

Løpsteknologi

Selv om grunnkonstruksjonen bak Brownings hagler fortsatt er uendret etter 100 år, jobber R&D-avdelingen i Belgia konstant med å videreutvikle og nyttiggjøre seg av teknologi som kan bedre ytelsen og dermed gi økt treffprosent. Det har derfor skjedd en rivende utvikling på Browning sine O/U-hagler innen løpsteknologi (indre ballistikk) i takt med utviklingen av nye patroner som hjelper skytteren til å forbedre sine treff.

Choker

Vanligvis kalibrerer produsentene kun 1/1 choke etter standarden, og justerer så opp de andre chokene ¼-mm for hver trangboringsgrad. Browning kalibrerer alle chokene sine slik at de faktisk har standardspredningen på de ulike avstandene også i praksis.

Avtrekk

Et tungt eller langt avtrekk bidrar oftest til at skytteren trekker hagla noe bort fra målet i avfyringsøyeblikket. Treffpunktet flyttes altså uten at skytteren er klar over dette og påvirker dermed treffprosenten. Browning har derfor utviklet et avtrekk som er på linje med et moderne rifleavtrekk, samtidig som Brownings interne test, BACO-standarden for topp sikkerhetsnivå, opprettholdes. Resultater er å finne på B725-modellene.

 

Her får du et skikkelig solid våpen – det er det ingen tvil om!

.

Se også flere B525-hagler fra Browning i menyen

 

Husk å sende oss innvilget våpensøknad i original versjon samt kopi av legitimasjon. Dette sendes til:

 

BUAS Outdoors AS

Sandnesveien 20

4330 Ålgård

 

 

2102041345188
7 Produkter
No reviews

Du liker kanskje også

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies)
. Vi bruker informasjonskapsler for blant annet å tilpasse innhold, for å analysere trafikk, og for å forbedre tjenesten på nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler i tråd med personvernbestemmelsene.