Noen er forunt å ha mer flaks enn andre her i livet – slik er det bare, og slik gjelder det innen jakt og fiske også. Noen kommer hjem med mer kjøtt og fisk enn andre, og da gjerne mer enn en klarer å fortære i løpet av de etterfølgende dagene.

Når kjøttet og fisken da er preparert og behandlet slik man vil ha det, må det som ikke skal spises de kommende dagene behørig lagres i en kald og tett fryser.

Så hvor lenge kan det ligge der da? Det er det mange som lurer på, og enkelte har lavere terskler enn andre for når kjøttet eller fisken ikke er spisbar lenger.

Mye er selvsagt avhengig av hvordan viltet eller fiskefangsten er behandlet underveis, og da særlig i slakte- og renseperioden, og selvsagt om maten er vakuumert for å øke konserveringsevnen, men jevnt over holder ting seg forholdsvis greit i fryseren dersom man har behandlet maten riktig.

Denne artikkelen fra Matprat.no inneholder en nyttig og grei tabell med oversikt over anbefalt fryseperiode for forskjellig type mat, og selv om man ikke trenger å følge tabellen nøyaktig på datoen helt slavisk så gir det en god pekepinn på hvor lenge man kan ha kjøtt i fryseren og når man bør unnlate å spise nedfryst kjøtt.

Et godt tips er å merke vakuumpakkene med dato og gjerne også en beskrivelse på hva pakken faktisk inneholder (etter en tid i fryseren kan rim gjøre at det ikke er like lett å se hva det er som da du la det ned i fryseren), så kjøp deg gjerne noen klistrelapper og en god penn for dette.

Et annet tips er å ta utskrift av tabellen fra Matprat.no og heng den på veggen ved siden av fryseren – da har du grei kontroll og kan raskt sjekke hvor lenge de forskjellige vilt- og fisktypene kan ligge uten å måtte memorere tabellen utenat.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies)
. Vi bruker informasjonskapsler for blant annet å tilpasse innhold, for å analysere trafikk, og for å forbedre tjenesten på nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler i tråd med personvernbestemmelsene.