Mange har en opplevelse av sjøfiske som det aller beste som representerer sommer, sol og ferie! Det å stå på et svaberg i solnedgangen, på brygga i solsteiken eller tøffe rundt med bestefars gamle snekke en tidlig morgen med fiskeutstyret i hånd er ofte de mest idylliske sommerminnene – man behøver nærmest ikke å få fisk engang for at det skal bli gode minner av det!

Det langstrakte landet vårt har av naturlige årsaker uendelig med fiskemuligheter, og det å få en torsk, sei, lyr eller makrell på kroken, enten det er fra land eller båt, gir de fleste en hyggelig opplevelse – for mange er det dette som er den tradisjonelle fiskeopplevelsen. Og som kjent smaker jo alltid fisken man har fanget selv mye bedre enn den man kjøper i butikken – det kan man spørre nærmest alle fiskeglade barn om.

Og apropos barn, gi dem gjerne gode fiskeopplevelser helt fra starten av! Det handler ikke nødvendigvis om å fange de største fiskene når man er barn, det holder lenge med noen småfisk fra brygga for at fiskegleden tennes for alltid. Det å se en yrende stolt smårolling holde opp en fisk som knapt er lenger enn en halv blyant gleder både et pappa- eller mammahjerte og gir småtrollet en mestringsfølelse som varer til langt etter leggetid.

Alt du behøver er en rull med fiskesene, noen små kroker og søkker, så kan man binde dette på en halvlang kvist og vipps, så har man en velfungerende fiskestang. Deretter finner man et knippe med kobbunger langs sjøkanten som knuses med stein og tres på kroken, og så er det bare til å heise ned under brygga og vente til de små barna hyler av ekstase over napp og til slutt sprellende fisk på brygga.

Ta gjerne med en bøtte til å ha den levende fisken i slik at ungene får kikke mer på fisken etterpå. Vi i BUAS Outdoors begynte også slik, og det var mange fiskeminner som ble innprentet i vår hukommelse allerede da.

Sjøfiske kan by på så mangt for de voksne også. En torsk eller makrell kan bite på utstyret til selv den mest uerfarne, og det er kjekt å få fisk uansett hvor gammel man er. For den vanlige fisker holder det i grunnen med relativt rimelig utstyr, og det finnes også en del pakker man får kjøpt.

Prøv gjerne et sett hos oss eller kjøp haspelstang og snelle separat fra utvalgene våre. Senevalget bør falle på 0,30 til 0,40 mm. mono eller multifilament av noenlunde samme vektstyrke.

Hva slukvalg angår, så går i grunnen det meste til det meste – sjøfisken er ikke så kresen og hele vårt utvalg innen sjøsluker kan duge for ganske mange typer fisk. Likevel, som en tommelfingerregel sier vi at torsken liker rødt og kobberfarger, mens sei, lyr og makrell gjerne foretrekker blankt, blått og grønt. Til sistnevnte gjeng av fisketyper går det også an å forsøke seg på en gummimark knyttet på litt ovenfor selve sluken – spesielt makrellen og småseien går i stimer og der det er én fisk er det ofte flere. Da sikrer du middagen til familien enda raskere.

Lykke til og skitt fiske!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies)
. Vi bruker informasjonskapsler for blant annet å tilpasse innhold, for å analysere trafikk, og for å forbedre tjenesten på nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler i tråd med personvernbestemmelsene.