Når man fisker inne i fjordene har det gjerne litt mer med årstid å gjøre. Du kan gjerne bruke en helt blank sluk eller de samme som man bruker på strendene, men gå gjerne litt ned i gram da – kanskje ned til 12 til 18 gram. Da er også farger litt mer avgjørende; på høst og vår så er det gjerne rosa og lilla sluker som er gode, mens det på vinteren ofte er hvitt og oransje som gjelder. På sommerstid da det gjerne er litt varmere i vannet er det blått og svart som er bra. Vi opplever ofte med sjøørreten at den er ganske selektiv med fargene og at man derfor må velge de rette fargene på de rette årstidene.
Når det gjelder agnfiske etter sjøørret så er det kanskje en mer behagelig og stillestående type sjøørretfiske. Her kan det være en fordel å bruke en såkalt Down-and-out-link-hempe der man fester loddet på i selve kastet. På denne måten blir loddet festet til kroken slik at dette sitter sammen når du skal kaste ut. Når at er samlet får du en renere bue i kastet samt at kaster blir lenger i stedet for at alt flagrer i lufta under kastet. Når dette da treffer vannoverflaten eller bunn vil dette løsne opp slik at loddet blir liggende i ro mens kroken med agnet plasserer seg i vannet og vibrerer der du vil det skal være. Husk gjerne å få med en lengre avstand ned til loddet enn til agnkroken slik at agnet har en sjanse til å være løftet litt opp fra bunn hvor det kan bevege seg godt i vannstrømmene. En halv meter ned til loddet og maks halvparten til agnkroken er en grei tommelfingerregel.
Når det gjelder krokstørrelse kjører vi som regel kroker i størrelse 1 til agnfiske etter sjøørret. Den er ganske stor i kjeften slik at den kan sluke det meste, og i tillegg skal du ha mulighet til å tre agnet godt innpå kroken. Derfor er det greit å ha litt størrelse på kroken.
Hvilket lodd du bruker avhenger jo av hva slags stang du har. Har du en karpestang som tåler vanvittig mye, da gjerne opp til 150 eller 300 gram, så kan man selvsagt fyre på litt av loddvekt, mens de fleste fisker gjerne med en mer tradisjonell haspelstang. Har du en stang som tåler 14 til 50 gram eller 20 til 60 gram, så kan du gjerne gå opp til 60-70 grams lodd. Gå gjerne helt i øvre sjiktet på vektgrensa på fiskestanga di, og ikke vær redd for å gå et lite hakk over grensa. Vær da gjerne noe varsom i selve kastet, men det er jo som oftest ikke så mange kastene man tar i løpet av en fiskeøkt med agnfiske etter sjøørret. Det er jo imidlertid heller ikke nødvendigvis om å gjøre å komme så langt ut, og sjøørreten kan ofte jakte helt langs land.
Hva selve agnet angår, så bruker man gjerne strimler av makrell, og da gjerne litt tynne strimler som imiterer tobis på strendene. Det er også mulig å få kjøpt tobis og hvis du får tak i det er det gull verdt å bruke det. I tillegg bruker man da gjerne en agnstrikk/agntråd og fester tobisen eller makrellstrimmelen med slik at den sitter godt på kroken. Makrellstrimmelen sitter ofte bedre enn tobisen ettersom skinnet til makrellen er hardere samt at kjøttet er fastere, mens tobisen er løsere og litt mer kremete. Ved sistnevnte er det derfor viktig å feste med agnstrikk eller tråd. For øvrig kan man bruke brisling som også er svært effektivt. Da trer du bare brislingen sikk-sakk gjennom ved hode og rygg med en agnstrikk/tråd rundt.